Overzicht in Huren te Amsterdam

Op zoek naar een leuke huurwoning, studentenkamer of luxe appartement in Amsterdam? De huurprijzen rijzen de pan uit waardoor het soms onmogelijk is een leuke huurwoning te vinden. Daarom geven wij u overzicht in hoe u verstandig kunt huren zodat u toch voor niet te veel geld een leuke woning kunt betreden. Daarnaast geven wij je een helder overzicht van verschillende relevante aanbieders en makelaars in Amsterdam.

Huren in Amsterdam:

Het merendeel van de huurwoningen in Amsterdam is in het bezit van woningcorporaties. Samen met corporaties uit de regio Amsterdam bieden zij vrijgekomen woningen aan via WoningNet.nl. De regio Amsterdam bestaat uit de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, Beemster, Diemen, Edam/Volendam, Haarlemmermeer, Landsmeer, Oostzaan, Ouder-Amstel, Purmerend, Uithoorn, Waterland, Wormerland, Zaanstad en Zeevang.

Ongeveer een derde van de huurwoningen in Amsterdam is in het bezit van particuliere verhuurders. Zij mogen zelf bepalen aan wie zij hun woningen willen verhuren. Voor de meeste woningen is echter wel een huisvestingsvergunning nodig.

Voor particuliere huurwoningen met een rekenhuur boven 526,89 en woningen van woningcorporaties met een rekenhuur vanaf 621,78 gelden geen vestigingseisen en normen voor woningbezetting.
luxe appartementen Amsterdam groene woningen in Amsterdam nieuwbouw woning Amsterdam

Wijken in Amsterdam:

Waar in Amsterdam wilt u gaan huren? De keuze in welke wijk u wilt wonen is daarin erg belangrijk. Elke wijk heeft zijn voor en nadelen, ook wat betreft de prijs! Wij hebben een overzicht gemaakt van de verschillende wijken in Amsterdam:

Wijken in Amsterdam:
wijken in Amsterdam

De Gemeente Amsterdam heeft verschillende aandachtswijken. Bij het kiezen van een nieuwe woning adviseren we hier goed naar te kijken zodat u weet in wat voor wijk u terecht komt.

Tips om goedkoop te huren in Amsterdam:

  Komt u net wat geld tekort om uw droomhuis te huren? U kunt er dan voor kiezen om snel en goedkoop geld te lenen!. Zo kunt u net dat beetje extra inkomen hebben om in uw droomhuis te wonen en zo inrichten zoals u wilt!

  Bekijk of u in aanmerking komt voor urgentie. Dit bent u wanneer er sprake is van sociale of medische urgentie of als u uw woning moest verlaten door sloop of renovatie werkzaamheden. Controleer dit bij de desbetreffende woningcorporatie.

  Huren via woningcorporaties is vaak stukken goedkoper dan via particulieren. Echter moet je hier wel vaak lang ingeschreven staan maar het is het proberen waard.

  Controleer of u huurtoeslag kunt krijgen.

  Een kraakpand behoort ook tot de mogelijkheden. Het is goedkoop, maar vaak wel tijdelijk.

  Controleer altijd of de verhuurder een rechtmatige prijs vraagt voor de woning of kamer. Dit is wettelijk bepaald doormiddel van een puntensysteem genaamd het woningwaarderingsstelsel.

  Plaats een zoekopdracht bij verschillende makelaars zodat u kunt vergelijken.

Nieuws over Amsterdam

XML error: Mismatched tag at line 6