Overzicht van Huren in Drenthe

Op zoek naar een leuke huurwoning, studentenkamer of luxe appartement in Drenthe? De huurprijzen rijzen de pan uit waardoor het soms onmogelijk is een leuke huurwoning te vinden. Daarom geven wij u overzicht in hoe u verstandig kunt huren zodat u toch voor niet te veel geld een leuke woning kunt betreden. Daarnaast geven wij je een helder overzicht van verschillende relevante aanbieders en makelaars in Drenthe.

Huren in Drenthe:

Drenthe is een erg mooie en rustige provincie om te wonen. Vele woningen bieden veel ruimte en wat is er nou leuker dan in je eigen achtertuin genieten van de rust en ruimte. Maar niet alleen de natuur staat centraal. Je kunt ook wonen in een historisch pand aan de gracht of in een moderne woning in een bruisende wijk met alle voorzieningen bij de hand. Alle gemakken van een stad, maar niet de drukte van de Randstad. Een ander bijkomend voordeel is dat de huizen betaalbaar zijn.

Drenthe is zeker een interessante provincie om een huurwoning te betreden aangezien de prijzen dermate lager liggen dan in de randstad. Er is een grote variatie aan huurwoningen, van nieuwbouw tot monumentale panden in de grote steden zoals Assen of Emmen. Er zijn een aantal belangrijke spelers op het gebied van huurwoningen in Drenthe:
  Woonservice is een plattelandscorporatie in Drenthe met een uitgestrekt werkgebied van Beilen tot Emmen. Wooncom biedt als woningcorporatie woningzoekenden en huurders prima woningen en een zeer compleet pakket aan producten en diensten. Woonborg ontwikkeld, beheert en verhuurd woningen in en om de kop van Drenthe

Bent u dus op zoek naar een huurwoning met veel ruimte, natuur en rust dan is Drenthe zeker een aanrader.
nieuwbouw woning Drenthe stadswoning in Drenthe studentenkamer Drenthe

Steden in Drenthe:

Waar in Drenthe wilt u gaan huren? De keuze in welke gemeente u wilt wonen is daarin erg belangrijk. Elke gemeente heeft zijn voor en nadelen, ook wat betreft de prijs! Wij hebben een overzicht gemaakt van de verschillende gemeenten in Drenthe:

Wijken in Drenthe:
Steden in Drenthe

De Provincie Drenthe heeft een uitgebreide beschrijving van de verschillende gemeentes in Drenthe. Bekijk in welke gemeente u wilt en kunt wonen.

Tips om goedkoop te huren in Drenthe:

  Komt u net wat geld tekort om uw droomhuis te huren? U kunt er dan voor kiezen om snel en goedkoop geld te lenen!. Zo kunt u net dat beetje extra inkomen hebben om in uw droomhuis te wonen en zo inrichten zoals u wilt!

  Bekijk of u in aanmerking komt voor urgentie. Dit bent u wanneer er sprake is van sociale of medische urgentie of als u uw woning moest verlaten door sloop of renovatie werkzaamheden. Controleer dit bij de desbetreffende woningcorporatie.

  Huren via woningcorporaties is vaak stukken goedkoper dan via particulieren. Echter moet je hier wel vaak lang ingeschreven staan maar het is het proberen waard.

  Controleer of u huurtoeslag kunt krijgen.

  Een kraakpand behoort ook tot de mogelijkheden. Het is goedkoop, maar vaak wel tijdelijk.

  Controleer altijd of de verhuurder een rechtmatige prijs vraagt voor de woning of kamer. Dit is wettelijk bepaald doormiddel van een puntensysteem genaamd het woningwaarderingsstelsel.

  Plaats een zoekopdracht bij verschillende makelaars zodat u kunt vergelijken.

Nieuws over Drenthe