Overzicht van Huren in Flevoland

Op zoek naar een leuke huurwoning, studentenkamer of luxe appartement in Flevoland? De huurprijzen rijzen de pan uit waardoor het soms onmogelijk is een leuke huurwoning te vinden. Daarom geven wij u overzicht in hoe u verstandig kunt huren zodat u toch voor niet te veel geld een leuke woning kunt betreden. Daarnaast geven wij je een helder overzicht van verschillende relevante aanbieders en makelaars in Flevoland.

Huren in Flevoland:

De drukke randstad ontvluchten maar toch in de buurt wonen van de randstad? Dan is Flevoland een erg goede optie. Flevoland bestaat uit drie regios. Elke regio heeft een eigen karakter.
Het landelijke noorden

Noordelijk Flevoland bestaat uit de Noordoostpolder. Emmeloord is de hoofdkern. Daaromheen ligt een ring van tien dorpen. Een tweede kern is de oude vissersplaats Urk. Wonen in Noordelijk Flevoland betekent landelijke wonen in dorpen met een sterke sociale samenhang. Emmeloord heeft daarbij de functie van centrale verzorgingskern.

Het oosten: stad & land hand in hand

Het landelijke en het stedelijke gaan prima samen in Oostelijk Flevoland. Het is de thuishaven van de provinciehoofdstad Lelystad. Een stedelijke kern met een luchthaven. Maar ook Europas grootste natuurgebied: de Oostvaardersplassen. Een tweede, voorstedelijke, woonkern in Oost Flevoland is Dronten met de agrarische hogeschool en twee dorpen. Qua sfeer en ligging ligt deze regio tussen Noordelijk en Zuidelijk Flevoland in.

De dynamiek van het zuiden

Almere is de snelst groeiende stad van Nederland. Jaarlijks neemt het inwonertal toe met zon vierduizend inwoners. Zeewolde is de jongst nieuwgebouwde kern van Nederland. Het is duidelijk: het leven in Zuidelijk Flevoland is dynamisch. Het gebied ori�nteert zich sterk op het noordelijke deel van de Randstad.

Wonen in Flevoland is prettig. De woningen zijn van goede kwaliteit. Gebouwd in een ruim opgezette, groene woonomgeving. Waarin toch alle basisvoorzieningen voorhanden zijn.

De Provincie Flevoland heeft een Woonmonitor Flevoland 2007 waarin ze beoogt inzicht te geven in ontwikkelingen in aspecten van de Flevolandse woningmarkt.
nieuwbouw woning Flevoland stadswoning in Flevoland studentenkamer Flevoland

Steden in Flevoland:

Waar in Flevoland wilt u gaan huren? De keuze in welke gemeente u wilt wonen is daarin erg belangrijk. Elke gemeente heeft zijn voor en nadelen, ook wat betreft de prijs! Wij hebben een overzicht gemaakt van de verschillende gemeenten in Flevoland:

Wijken in Flevoland:
Steden in Flevoland

De Provincie Flevoland heeft een uitgebreide beschrijving van de verschillende gemeentes in Flevoland. Bekijk in welke gemeente u wilt en kunt wonen.

Tips om goedkoop te huren in Flevoland:

  Komt u net wat geld tekort om uw droomhuis te huren? U kunt er dan voor kiezen om snel en goedkoop geld te lenen!. Zo kunt u net dat beetje extra inkomen hebben om in uw droomhuis te wonen en zo inrichten zoals u wilt!

  Bekijk of u in aanmerking komt voor urgentie. Dit bent u wanneer er sprake is van sociale of medische urgentie of als u uw woning moest verlaten door sloop of renovatie werkzaamheden. Controleer dit bij de desbetreffende woningcorporatie.

  Huren via woningcorporaties is vaak stukken goedkoper dan via particulieren. Echter moet je hier wel vaak lang ingeschreven staan maar het is het proberen waard.

  Controleer of u huurtoeslag kunt krijgen.

  Een kraakpand behoort ook tot de mogelijkheden. Het is goedkoop, maar vaak wel tijdelijk.

  Controleer altijd of de verhuurder een rechtmatige prijs vraagt voor de woning of kamer. Dit is wettelijk bepaald doormiddel van een puntensysteem genaamd het woningwaarderingsstelsel.

  Plaats een zoekopdracht bij verschillende makelaars zodat u kunt vergelijken.

Nieuws over Flevoland

Almere - Zorgen over nepbrief van gemeente

Meerdere inwoners van Almere hebben Omroep Flevoland attent gemaakt op een nepbrief van de gemeente. In de brief wordt inwoners gevraagd om een bedrag van 197 euro over te maken voor de afvalstoffenheffing. Volgens de Almeerders kloppen het bedrag en het rekeningnummer niet. Een woordvoerder van de gemeente Almere bevestigt dat het een valse brief is. De oplichters zijn gewiekst te werk gegaan. Zo staan er een logo van de gemeente en een handtekening op de brief. Bovendien is een gedeelte van...


Urk - Laatste dag van Visserijdagen druk bezocht

Duizenden mensen genieten op Urk in de volle zon van de laatste dag van de traditionele Visserijdagen. De nadruk ligt op het proeven van schol en tong uit de Noordzee, maar er zijn ook modelscheepjes te bewonderen en belangstellenden kunnen een ritje maken in het reuzenrad. Bovendien kunnen bezoekers kennis maken met moderne en duurzame visserijtechnieken. Aan de Westhaven worden oude ambachten gedemonstreerd. [https://twitter.com/iedeklaas/status/868412954437398528]


Lelystad - Hoofdstuk over Sidhadorp toegevoegd aan jubilieumuitgave

In juli verschijnt een nieuwe editie van het boek 'Lelystad' van Joris van Casteren. In de jubileumuitgave wordt een hoofdstuk toegevoegd over het Sidhadorp, de meditatiewijk. Aanleiding is het 50-jarig bestaan van Lelystad. Het boek kwam precies tien jaar geleden uit. Van Casteren doet daarin verslag van zijn nieuwbouwjeugd. De publicatie bracht destijds veel te weeg, zo werd hij aangeklaagd door inwoners die zichzelf in het boek dachten te herkennen. In 2008 werd de bestseller...


Almere - Drie aanhoudingen na schieten in Almere Haven

In Almere Haven zijn vrijdagavond rond 21:00 uur schoten gelost. Dat meldt de politie. Voor zover bekend is daarbij niemand gewond geraakt. Het schietincident vond plaats aan de Wittewerf in de wijk de Werven. De politie laat weten drie verdachten te hebben aangehouden. Eén verdachte is opgepakt op de Goedewerf in Haven en twee in een woning aan het Beeldhouwerpad in Almere Stad.  Onderzocht wordt nog wat er zich op de Wittewerf precies heeft afgespeeld. Bij de zoektocht naar de verdachten is...


Urk - Geke's Tiental maakt opname met het Leger des Heils

Urker zangeres en dirigent Geke van der Sloot van zangschool Geke's Tiental gaat een CD opnemen met het korps van het Leger des Heils in Leeuwarden. De opnames vinden maandag plaats. Het wordt volgens Van der Sloot een cd met 'liederen ter troost en bemoediging'.  Vorig jaar werkte de zangschool samen met vluchtelingen. Daarna kreeg Geke's Tiental het verzoek om ook een dergelijke samenwerking met daklozen aan te gaan.  De CD komt in november uit.


Urk - Duizenden bezoekers verwacht op Visserijdagen

Zo'n 25.000 bezoekers worden zaterdag op de visserijdagen op Urk verwacht. Die kunnen van alles zien en proeven. Belangstellenden kunnen ook kennis maken met moderne en duurzame visserijtechnieken. In de haven van Urk liggen ook diverse boten waaronder een Deense kotter uit 1932. De boot is helemaal gerestaureerd. Volgens eigenaar Cor Bolt is de kotter in Denemarken gebouwd en heeft als model gestaan voor de Urker vissers.


Almere - Dit weekend opnieuw ernstige hinder op A6

De A6 vanuit Almere richting Amsterdam is dit weekend dicht tussen knooppunt Gooimeer ter hoogte van de Hogering en knooppunt Muiderberg. Rijkswaterstaat werkt aan het aansluiten en asfalteren van de verbindingsboog vanaf de A6 vanuit Almere richting Amersfoort Tot maandagochtend dicht ​De afsluiting geldt van vrijdagavond 21:00 uur tot maandagochtend 05:00 uur. Het verkeer wordt met borden omgeleid via de A6, A27 en A1. Verkeer vanuit Amsterdam naar Almere kan wel gewoon van de A6...


Flevoland - Weekendtips: visserijdagen, kanovaren en fietsen

Vis happen, gamen, lopen voor het goede doel en nog veel meer. Kijk snel of er iets leuks voor jou tussen zit.  Vrijdag 26 mei  Nirwana's Rockin' Holiday (ook op zaterdag) Educulaan 39b in Dronten Braderie Visserijdagen oud Urk (ook op zaterdag) 10:00 - 17:00 uur Winkelgebied Oud Urk, Wijk 2 Kidsday McDonald's 12:00 - 17:00 McDonald's Lelystad bij A6 Huis voor taal in Flevomeer bibliotheek Swifterbant 14:00 - 15:00  Zuidsingel 61 Bingo 14:00 - 16:00  Koetshuis in Biddinghuizen...


Almere - 11 eieren van zwanen gestolen

In de Almeerse Filmwijk zijn de afgelopen tijd 11 eieren uit zwanennesten gestolen. Dat zegt Henk Koffijberg van Zwanenwerkgroep Flevoland. Eerder werd gedacht dat de eieren misschien door vossen werden gepakt, maar afgelopen nacht zag een bewoonster dat er iemand wegrende bij een nest. Daardoor bestaat volgens Koffijberg het vermoeden dat de eieren worden gestolen. Hij heeft geen idee waarom, want volgens hem kun je er niks mee. De eieren komen uit vanaf april tot ongeveer halverwege juni. In...


Almere - Petitie voor behoud spitsbussen naar Holendrecht

OV-reizigers vinden dat Syntus de spitsbussen 153 en 155 tussen Almere en Amsterdam-Holendrecht niet mag schrappen. Ze zijn een petitie gestart om de buslijnen na december in stand te houden. Syntus neemt die maand het busvervoer in Almere en omgeving over van Connexxion. Volgens de opstellers van de petitie zal het schrappen ertoe leiden dat reizigers richting Holendrecht vanaf december langer onderweg zijn en soms drie keer moeten overstappen. De petitie is tot nog toe ruim 300 keer getekend....


Almere - Gemeente vecht verdeelsleutel bijstandsuitkeringen aan

De gemeente Almere gaat in beroep tegen de nieuwe verdeelsleutel voor bijstandsuitkeringen van het Rijk. Eerder werd bekend dat de gemeente vanaf dit jaar 7 tot 8 miljoen euro minder krijgt.  Om het tekort dit jaar op te lossen, wil het college van burgemeester en wethouders samenwerken met uitzendorganisaties en het UWV om meer mensen aan een baan te helpen. Als dat lukt neemt het aantal mensen dat een beroep doet op een uitkering af. De gemeente gaat verder uitkeringen die onterecht zijn...


Urk - Vissers naar Brussel met handtekeningen tegen aanlandplicht

Noordzeevissers gaan dinsdag in Brussel 23.000 handtekeningen tegen de aanlandplicht aanbieden. Vissers van Urk en andere visserijgemeenten zeggen door de invoering van deze Europese maatregel veel extra werk en kosten te hebben gekregen. Volgens de actiegroep Eendracht Maakt Kracht, die de petitie opstelde, gaat het om een wanhoopspoging van de vissers. Zij denken dat de verplichting om alle gevangen vis aan wal te brengen hen op termijn brodeloos maakt. Kotters moeten worden aangepast om...


Lelystad - Groep aangehouden na opstootjes

Een groep van zo'n 6 Almeerders is in de nacht van donderdag op vrijdag aangehouden in Lelystad, nadat ze meerdere malen voor onrust had gezorgd. Dat meldt de politie op Facebook .  De politie kreeg een melding van een opstootje in de Neringpassage in de buurt van de Time Out. Er was op straat een ruzie gaande waarbij ook een kopstoot was uitgedeeld. Toen de politie ter plekke was, bleef de groep erg lastig en daardoor ontstonden weer nieuwe opstootjes. De politie droeg het gezelschap op om...


Almere - Tientallen kinderen langere tijd niet naar school

Tientallen kinderen en tieners uit Almere gaan langere tijd niet naar school. Ze zitten weken of zelfs maanden thuis zonder onderwijs te krijgen. Dat blijkt uit het jaarverslag leerplicht 2015-2016 van de gemeente Almere. In dat schooljaar zaten 128 jongeren vier weken of langer thuis. Voor de helft van de kinderen werd voor het eind van het schooljaar een nieuwe plek gevonden. Oorzaken De oorzaken van de langdurige schooluitval waren in de meeste gevallen psychische of gedragsproblemen. De...


Almere - Meer dan 100 km/u te hard op parallelweg A6: 1900 euro boete

Een man uit Almere heeft vrijdagochtend een boete van 1.900 euro gekregen. Daarnaast moest hij zijn rijbewijs inleveren. Dit omdat hij met 182 kilometer per uur over de parallelweg bij de A6 reed in Almere. Daar is 80 kilometer per uur toegestaan.  Agenten controleerden daar met een lasergun laat de politie weten op Facebook . De controle werd specifiek uitgevoerd op de parallelweg omdat de politie daar veel klachten had gehad over flinke snelheidsovertredingen.


Urk - Papiercontainers in brand gestoken

De politie op Urk stelt een onderzoek in naar een brand aan de Waaiershoek. In de nacht van donderdag op vrijdag brandden daar drie papiercontainers af. Die stonden al klaar langs de weg, omdat afvalinzamelaar Rova vrijdag op Urk het papier ophaalt. Volgens de politie werden de containers geblust door een alerte omwonende en de brandweer. Hierdoor zou grotere schade voorkomen zijn. De politie is op zoek  naar mensen die meer informatie hebben over de eventuele daders. De afgelopen tijd zijn op...


Marknesse - Woningen in buitengebied ontruimd wegens gaslek

Vier woningen aan de Ettenlandseweg bij Marknesse moesten donderdagavond ontruimd worden wegens een gaslek. Het lek ontstond bij graafwerkzaamheden in de tuin van één van de huizen. Dat meldt de brandweer  De brandweer draaide bij aankomst gelijk de gaskraan dicht. Netbeheerder Liander heeft het lek daarna gedicht. Na ongeveer een uur werden de woningen weer vrijgegeven.


Lelystad - 7.000 bezoekers bij Dancetour

Het gratis festival Dancetour in Lelystad heeft donderdag 7.000 bezoekers getrokken. Dat laat de organisatie weten.  Op het drukste moment waren er ruim 5.000 feestgangers op evenemententerrein Parkwijk. Er waren optredens van onder anderen Kris Kross Amsterdam, Vato Gonzalez & MC Tjen en Johnny 500. Het festival werd afgesloten met een set van Mental Theo. De politie laat weten dat er geen aanhoudingen zijn verricht tijdens het festival en dat het erg rustig is verlopen.


Urk - Live radio vanaf Visserijdagen

De radio-uitzending van Dit is Flevoland komt vrijdag enkele uren live vanaf Urk. Daar worden de jaarlijkse Visserijdagen gehouden. Belangstellenden kunnen met eigen ogen zien hoe schol en tong wordt verwerkt. Bovendien kunnen bezoekers kennis maken met moderne en duurzame visserijtechnieken. Aan de Westhaven worden oude ambachten gedemonstreerd. Radiopresentatoren Marco Verhagen en Aernout Pleket doen samen met verslaggever Harry Severens live verslag van het evenement tussen 10:30 uur en 14:30...


Urk - Volle zaal geniet van Urker koren

Zeven Urker koren en een brassband traden donderdagavond op voor een volle zaal in sporthal de Vlechttuinen. Zo'n 1200 mensen waren afgekomen op het concert Zang op Hemelvaart.  Het evenement is inmiddels een traditie op Urk. Zang op Hemelvaart werd dit jaar voor de 48e keer gehouden. Het repertoire bestond uit psalmen, gezangen en geestelijke liederen. Het idee voor het koorconcert ontstond op Urk in 1968 tijdens de viering van het 1000-jarig bestaan van het voormalige Zuiderzee-eiland. De...