Overzicht van Huren in Flevoland

Op zoek naar een leuke huurwoning, studentenkamer of luxe appartement in Flevoland? De huurprijzen rijzen de pan uit waardoor het soms onmogelijk is een leuke huurwoning te vinden. Daarom geven wij u overzicht in hoe u verstandig kunt huren zodat u toch voor niet te veel geld een leuke woning kunt betreden. Daarnaast geven wij je een helder overzicht van verschillende relevante aanbieders en makelaars in Flevoland.

Huren in Flevoland:

De drukke randstad ontvluchten maar toch in de buurt wonen van de randstad? Dan is Flevoland een erg goede optie. Flevoland bestaat uit drie regios. Elke regio heeft een eigen karakter.
Het landelijke noorden

Noordelijk Flevoland bestaat uit de Noordoostpolder. Emmeloord is de hoofdkern. Daaromheen ligt een ring van tien dorpen. Een tweede kern is de oude vissersplaats Urk. Wonen in Noordelijk Flevoland betekent landelijke wonen in dorpen met een sterke sociale samenhang. Emmeloord heeft daarbij de functie van centrale verzorgingskern.

Het oosten: stad & land hand in hand

Het landelijke en het stedelijke gaan prima samen in Oostelijk Flevoland. Het is de thuishaven van de provinciehoofdstad Lelystad. Een stedelijke kern met een luchthaven. Maar ook Europas grootste natuurgebied: de Oostvaardersplassen. Een tweede, voorstedelijke, woonkern in Oost Flevoland is Dronten met de agrarische hogeschool en twee dorpen. Qua sfeer en ligging ligt deze regio tussen Noordelijk en Zuidelijk Flevoland in.

De dynamiek van het zuiden

Almere is de snelst groeiende stad van Nederland. Jaarlijks neemt het inwonertal toe met zon vierduizend inwoners. Zeewolde is de jongst nieuwgebouwde kern van Nederland. Het is duidelijk: het leven in Zuidelijk Flevoland is dynamisch. Het gebied ori�nteert zich sterk op het noordelijke deel van de Randstad.

Wonen in Flevoland is prettig. De woningen zijn van goede kwaliteit. Gebouwd in een ruim opgezette, groene woonomgeving. Waarin toch alle basisvoorzieningen voorhanden zijn.

De Provincie Flevoland heeft een Woonmonitor Flevoland 2007 waarin ze beoogt inzicht te geven in ontwikkelingen in aspecten van de Flevolandse woningmarkt.
nieuwbouw woning Flevoland stadswoning in Flevoland studentenkamer Flevoland

Steden in Flevoland:

Waar in Flevoland wilt u gaan huren? De keuze in welke gemeente u wilt wonen is daarin erg belangrijk. Elke gemeente heeft zijn voor en nadelen, ook wat betreft de prijs! Wij hebben een overzicht gemaakt van de verschillende gemeenten in Flevoland:

Wijken in Flevoland:
Steden in Flevoland

De Provincie Flevoland heeft een uitgebreide beschrijving van de verschillende gemeentes in Flevoland. Bekijk in welke gemeente u wilt en kunt wonen.

Tips om goedkoop te huren in Flevoland:

  Komt u net wat geld tekort om uw droomhuis te huren? U kunt er dan voor kiezen om snel en goedkoop geld te lenen!. Zo kunt u net dat beetje extra inkomen hebben om in uw droomhuis te wonen en zo inrichten zoals u wilt!

  Bekijk of u in aanmerking komt voor urgentie. Dit bent u wanneer er sprake is van sociale of medische urgentie of als u uw woning moest verlaten door sloop of renovatie werkzaamheden. Controleer dit bij de desbetreffende woningcorporatie.

  Huren via woningcorporaties is vaak stukken goedkoper dan via particulieren. Echter moet je hier wel vaak lang ingeschreven staan maar het is het proberen waard.

  Controleer of u huurtoeslag kunt krijgen.

  Een kraakpand behoort ook tot de mogelijkheden. Het is goedkoop, maar vaak wel tijdelijk.

  Controleer altijd of de verhuurder een rechtmatige prijs vraagt voor de woning of kamer. Dit is wettelijk bepaald doormiddel van een puntensysteem genaamd het woningwaarderingsstelsel.

  Plaats een zoekopdracht bij verschillende makelaars zodat u kunt vergelijken.

Nieuws over Flevoland

Almere - Ernstige verkeershinder komend weekend

Automobilisten en treinreizigers moeten dit weekend rekening houden met erge hinder . Door werkzaamheden aan de weg en het spoor zijn reizigers tot een uur meer tijd kwijt om Flevoland bij Almere binnen te komen. Rijkswaterstaat werkt van vrijdag 28 tot en met zondag 30 april aan knooppunt Muiderberg. Daardoor kunnen auto's niet meer van de A1 naar de A6. De verbindingswegen vanuit Amsterdam en Amersfoort gaan dicht. Automobilisten moeten omrijden over de A27. De omleidingsroute wordt met...


Zeewolde - In gehuurde smoking eten met de koning

De bijna 50-jarige Koen Willekes uit Zeewolde is een van de vijf Flevolanders die vrijdagavond met koning Willem-Alexander gaat dineren. Het Koningsdiner in het Paleis op de Dam wordt gehouden ter ere van de 50-jarige verjaardag van de koning. De koning riep mensen die ook op 27 april een kroonjaar vieren op zich aan te melden voor het feestelijke diner. Ruim 11.000 jarigen meldden zich aan. Na loting viel de uitnodiging van de majesteiten uiteindelijk bij vijf Flevolanders op de deurmat....


Urk - CDA stelt vragen over 'vergeetachtige' burgemeester

Het CDA op Urk wil van het college van B & W weten hoe het heeft kunnen gebeuren dat de politie het Piratenfeest met live muziek afgelopen vrijdag voortijdig heeft willen beëindigen. De Oranjevereniging Urk had het feest georganiseerd, maar werd op de avond zelf rond 22:30 uur onaangenaam verrast door de politie. Die kwam vertellen dat er geen vergunning was verleend en dat de muziek uit moest. Maar die vergunning was negen dagen ervoor wel degelijk afgegeven. Volgens de Oranjevereniging was...


Almere - 'Gemeente moet niet bij huis, maar achteraf afval scheiden'

Een groep Almeerders uit de Sieradenbuurt dringt er bij de gemeente op aan om huishoudelijk afval pas te scheiden als het al is ingezameld. Dat zou goedkoper, milieuvriendelijker en prettiger voor inwoners zijn. Proeven op dat gebied, zoals in Rotterdam, zijn veelbelovend. In de Limburgse plaats Gulpen-Wittem bespaart het achteraf scheiden structureel 70.000 euro per jaar, zo hebben de Almeerders onderzocht. Ondergrondse containers Op dit moment onderzoekt Almere in een aantal wijken wat de...


Flevoland - Koningsnacht- en Koningsdagactiviteiten op een rij

Van tentfeest tot touwtrekken, van versierde fietsen tot vlaggen hijsen. Flevoland is klaar voor Koningsnacht en Koningsdag. Hieronder het overzicht van de Flevolandse activiteiten. Zijn we iets vergeten? Stuur ons een berichtje , dan plaatsen we je activiteit in het overzicht. Koningsnacht Kingsnight Dance 19:00 – 0:00 Grote markt, Almere Koningsfeest Lelystad Vanaf 20:00 Agoraplein Konings Proms AMVZ 20:00 – 22:00 The Lux, Zeewolde Nacht van Emmeloord 21:00 – 02:00 De Deel, Emmeloord...


Flevoland - Fietskoeriers ook in Almere en Lelystad actief

Particulieren en bedrijven kunnen in Almere en Lelystad hun pakketjes sinds kort laten bezorgen door een koerier op de fiets. Het landelijke opererende bedrijf fietskoeriers.nl  uit Zwolle groeit snel. Dat komt door de oprukkende webwinkels. Binnensteden raken verstopt door de vele bezorgbusjes en de kwaliteit van de lucht verslechterd. Om het aantal busjes en de uitstoot te verminderen, is de fietskoerier een goed alternatief. Fietskoerier.nl haalt de pakketjes op bij de webshop en brengt deze...


Dronten - Man aangehouden voor betrokkenheid vechtpartij

De politie heeft dinsdag een man aangehouden die ervan wordt verdacht een vrouw te hebben verwond bij een vechtpartij. Die vechtpartij vond plaats in de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 april op de Wardhof bij winkelcentrum Dronten-zuid. Volgens de politie waren tientallen mensen getuige van de vechtpartij, waarbij de vrouw ernstig gewond raakte aan haar gezicht. Verschillende getuigen hebben de man aangewezen als dader. Dinsdag heeft hij zichzelf gemeld bij de politie.


Lelystad - Dader steekpartij naar psychiatrisch ziekenhuis

De rechtbank in Lelystad heeft een man uit Emmeloord veroordeeld tot een jaar opname in een psychiatrisch ziekenhuis. De 37-jarige man is schuldig bevonden aan het neersteken van zijn bewindvoerder in Emmeloord op eerste kerstdag.  Koelkast leegeten De Emmeloorder is een psychiatrisch patiënt en had met Kerstmis geen geld meer om eten te kopen. Van zijn bewindvoerder kreeg hij niks extra's waarna de man onder invloed van speed besloot om, gewapend met een stang en twee messen, dan maar de...


Emmeloord - SP-peiling: geen supermarkt op De Deel

Uit een peiling van de SP blijkt dat een overgrote meerderheid van de inwoners van Emmeloord geen supermarkt op of bij De Deel wil. Zo'n 76% van de mensen die aan de peiling hebben meegedaan, is tegen. Ook uit een onderzoek van de gemeente , blijkt dat er geen draagvlak voor een supermarkt is. Dat onderzoek werd maandag naar buiten gebracht. Emmeloorders willen dat het plein een open karakter behoudt en een stuk groener wordt met bomen. Uit de SP-peiling blijkt ook dat een meerderheid van de...


Almere - 6 maanden geëist voor seksuele uitbuiting

Een 29-jarige man uit Almere hangt een gevangenisstraf van 6 maanden boven het hoofd voor de seksuele uitbuiting van een 17-jarig meisje in 2012. Dit hoorde hij dinsdag in hoger beroep tegen zich eisen bij het gerechtshof in Arnhem. De Almeerder zou het meisje als prostituee hebben laten werken en geprofiteerd hebben van haar inkomsten. Op z'n minst 90 dagen zitten Eerder werd de man veroordeeld tot een werkstraf van 60 uur plus een voorwaardelijke straf maar het OM ging in beroep omdat hij...


Flevoland - "Het gaat ons eigenlijk alleen maar om de tulpenbollen"

Deze week staat in Dit is Flevoland de tulp centraal. Op veel plekken in de provincie zijn er prachtige tulpenvelden te zien.  Automobilisten genieten ervan, maar voor de boeren is het vooral business. Het gaat de tulpenbollentelers vooral om de tulpenbollen. Die worden afgeleverd aan kassenbedrijven en die halen er dan weer tulpen uit voor consumentenverkoop.  In de tweede aflevering van onze serie over de tulp zie je wat er allemaal bij komt kijken voordat de tulp wordt afgeleverd.


Flevoland - Transportbedrijf verdacht van fraude

Een transportbedrijf in Flevoland wordt verdacht van fraude. Dat is gebleken uit onderzoek van de Inspectie Leefomgeving en Transport. In totaal zijn er elf transportbedrijven in Nederland die van fraude worden verdacht. Om welk Flevolands bedrijf het gaat, is niet bekend. De bedrijven worden onder meer verdacht van schijnconstructies met goedkoop personeel, zwartwerken, misbruik van uitkeringen en het manipuleren van rij- en rusttijden. Bij alle bedrijven is de boekhouding in beslag genomen...


Dronten - 'Tijdelijke opvangvorm van invloed op zelfdestructie'

Dat het azc in Dronten veel meer dan gemiddeld te maken krijgt met asielzoekers die zichzelf iets aandoen, heeft waarschijnlijk te maken met twee bijzondere opvangvormen die tijdelijk in Dronten plaatsvonden. Dat zegt een woordvoerder van het Centraal orgaan Opvang Asielzoekers.  De opvanglocatie in Dronten was vorig jaar niet alleen een azc, maar ook een Vrijheidsbeperkende Locatie (VBL). Daar verblijven uitgeprocedeerde asielzoekers maximaal twaalf weken tot aan hun uitzetting. Daarnaast was...


Urk - Museum Urk in oorlogstijd krijgt deel bommenwerper

Een gedeelte van de bommenwerper die in de zomer van vorig jaar werd opgegraven in het IJsselmeer is binnenkort te zien in het Museum Urk in Oorlogstijd. Vickers Wellington Het museum krijgt een onderdeel van de Vickers Wellington bommenwerper uit de Tweede Wereldoorlog omdat destijds één van de bemanningsleden op Urk aanspoelde. Ook Stichting Ongeland in Dronten krijgt een onderdeel.  Neergeschoten in 1941 Het Britse vliegtuig van Poolse makelij werd in mei 1941 boven het IJsselmeer...


Zeewolde - Jongeren19Nu op zoek naar ladderdief

De bestuursleden van Jongeren19Nu in Zeewolde zijn op zoek naar een ladderdief. Via Facebook hebben ze beelden verspreid van een man die bij hun verenigingsgebouw wegfietst met een ladder onder zijn arm.  De ladder is verdwenen op vrijdagmiddag 14 april. De jongeren hebben nog geen aangifte gedaan, omdat ze de man eerst de kans willen geven om het onderling op te lossen. Ook geven ze in hun bericht op Facebook aan dat ze beelden hebben waar de man goed herkenbaar met zijn gezicht op staat.


Almere - Veerdienst Huizen-Almere Haven terug van weggeweest

Er komt een nieuwe veerdienst tussen Almere, Spakenburg en Huizen. Vanaf 2 mei zal Huizer-Express de dienst aanbieden. In Almere kan er worden opgestapt naast 't Pannekoekschip in het stadsdeel Haven, in Huizen achter de Kalkovens en in Spakenburg in de haven bij de aanlegsteiger.  Niet de eerste keer Het is niet de eerste keer dat er op dit traject een veerdienst gaat varen. In 1996 was er een zomerveerdienst tussen Huizen en Almere Haven maar die verbinding hield het maar een paar jaar...


Flevoland - 'Fransen groot gevaar voor onze gansjes'

Franse jagers geven onderling aan elkaar door dat er bij de Oostvaardersplassen nu makkelijk jonge ganzen te vangen zijn. Dat zegt Leo Smits van Staatsbosbeheer. Volgens hem zijn boswachters en de politie op dit moment dan ook extra alert op Franse nummerborden.  De Fransen vangen de Flevolandse gansjes met als doel ze als levend lokaas te gebruiken. Dit om zo grotere wilde ganzen te vangen voor de consumptie. De toppen van de vleugeltjes van de gevangen gansjes worden afgeknipt zodat ze niet...


Flevoland - Economische groei iets hoger dan gemiddelde

De economie in Flevoland is vorig jaar met 2,3 procent gegroeid. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.  Daarmee doet Flevoland het iets beter dan in heel Nederland. Landelijk groeide de economie met 2,2 procent.  Toch is de groei in Flevoland lager dan in de jaren daarvoor. In 2015 kwam die uit op 2,6 procent en in 2014 op 3 procent, na in 2013 fors te zijn gekrompen met -2,6 procent. Flevoland ging daarmee in tegen de landelijke trend, waarbij de groei jaar op jaar...


Dronten - Tuintjes opgeknapt door asielzoekers

Elke twee weken wordt er in Dronten een tuin opgeknapt door asielzoekers. De tuinen die een opknapbeurt kunnen gebruiken worden geselecteerd door de woningcorporatie Oost Flevoland Woondiensten. Het gaat daarbij altijd om tuinen waarbij de eigenaar niet in staat is om het zelf te doen. Initiatief voor het idee komt van Welzijn De Meerpaal. Siertuintjesproject Het project is ontstaan na een succesvolle eenmalige actie van NLDoet, waarbij asielzoekers verwaarloosde tuinen in Dronten opknapten....


Dronten - Burgemeester Kampen in gesprek met COA over asielzoekers met trauma

Burgemeester Bort Koelewijn van Kampen gaat in gesprek met het COA over de opvang van getraumatiseerde asielzoekers in het azc in Dronten. Dat gesprek vindt volgende week woensdag plaats. Oorspronkelijk was het de bedoeling het gesprek deze woensdag te houden, maar het is een week uitgesteld zodat ook burgemeester Aat de Jonge van Dronten kan aanhaken. De afgelopen dagen ontstond ophef over Koelewijn's suggestie een avondklok in te stellen voor het azc. Hij gaf direct zelf al aan dat dat...