Overzicht in Huren te Groningen

Op zoek naar een leuke huurwoning, studentenkamer of luxe appartement in Groningen? De huurprijzen rijzen de pan uit waardoor het soms onmogelijk is een leuke huurwoning te vinden. Daarom geven wij u overzicht in hoe u verstandig kunt huren zodat u toch voor niet te veel geld een leuke woning kunt betreden. Daarnaast geven wij je een helder overzicht van verschillende relevante aanbieders en makelaars in Groningen.

Huren in Groningen:

De stad heeft ca. 165.000 inwoners (2006) (gemeente 183.000 inwoners (2008)) en behoort daarmee tot de 10 grootste steden in Nederland. Groningen is de grootste, Groningers zouden zeggen enige, stad in het noorden van Nederland. De stad vervult daardoor een centrumfunctie, die nog versterkt wordt door de aanwezigheid van de Universiteit en het grote aantal jonge inwoners die dat meebrengt. Corporaties spreken de ambitie uit om in de komende 10 jaar 8000 woningen te bouwen in de stad, waarvan 5000 in de wijkvernieuwingsgebieden. Een zeer gezellige en diverse (studenten)stad en voor ieder wat wils.
luxe appartementen Groningen groene woningen in Groningen nieuwbouw woning Groningen

Wijken in Groningen:

Waar in Groningen wilt u gaan huren? De keuze in welke wijk u wilt wonen is daarin erg belangrijk. Elke wijk heeft zijn voor en nadelen, ook wat betreft de prijs! Wij hebben een overzicht gemaakt van de verschillende wijken in Groningen:

Wijken in Groningen:
wijken in Groningen

Hier vindt u een gedetailleerde kaart van de stadsdelen in Groningen. De Gemeente Groningen heeft een uitgebreide beschrijving van de verschillende wijken in Groningen. Bekijk in welke wijk u wilt en kunt wonen.

Tips om goedkoop te huren in Groningen:

  Komt u net wat geld tekort om uw droomhuis te huren? U kunt er dan voor kiezen om snel en goedkoop geld te lenen!. Zo kunt u net dat beetje extra inkomen hebben om in uw droomhuis te wonen en zo inrichten zoals u wilt!

  Bekijk of u in aanmerking komt voor urgentie. Dit bent u wanneer er sprake is van sociale of medische urgentie of als u uw woning moest verlaten door sloop of renovatie werkzaamheden. Controleer dit bij de desbetreffende woningcorporatie.

  Huren via woningcorporaties is vaak stukken goedkoper dan via particulieren. Echter moet je hier wel vaak lang ingeschreven staan maar het is het proberen waard.

  Controleer of u huurtoeslag kunt krijgen.

  Een kraakpand behoort ook tot de mogelijkheden. Het is goedkoop, maar vaak wel tijdelijk.

  Controleer altijd of de verhuurder een rechtmatige prijs vraagt voor de woning of kamer. Dit is wettelijk bepaald doormiddel van een puntensysteem genaamd het woningwaarderingsstelsel.

  Plaats een zoekopdracht bij verschillende makelaars zodat u kunt vergelijken.

Nieuws over Groningen

XML error: Mismatched tag at line 6