Overzicht in Huren te Nijmegen

Op zoek naar een leuke huurwoning, studentenkamer of luxe appartement in Nijmegen? De huurprijzen rijzen de pan uit waardoor het soms onmogelijk is een leuke huurwoning te vinden. Daarom geven wij u overzicht in hoe u verstandig kunt huren zodat u toch voor niet te veel geld een leuke woning kunt betreden. Daarnaast geven wij je een helder overzicht van verschillende relevante aanbieders en makelaars in Nijmegen.

Huren in Nijmegen:

Nijmegen is een groene en ruime stad, waar plezierig wonen voor iedereen voorop staat. De lange geschiedenis van de stad zie je terug in de gebouwen, bijvoorbeeld de statige herenhuizen aan de Singels. Het stadsbestuur wil samen met de woningcorporaties blijven zorgen voor gemengde wijken met voldoende, goede en betaalbare woningen, goed gespreid over Nijmegen en bereikbaar voor verschillende doelgroepen. Als je een huurwoning zoekt, kan je je als woningzoekende inschrijven bij een woningcorporatie die is aangesloten bij Stichting Entree. (Studenten)kamers kunt u huren via een particulier of een kamerverhuurbureau. Ook zijn er verschillende nieuwbouwprojecten voor nieuwe huurwoningen in Nijmegen.
luxe appartementen Nijmegen groene woningen in Nijmegen nieuwbouw woning Nijmegen

Wijken in Nijmegen:

Waar in Nijmegen wilt u gaan huren? De keuze in welke wijk u wilt wonen is daarin erg belangrijk. Elke wijk heeft zijn voor en nadelen, ook wat betreft de prijs! Wij hebben een overzicht gemaakt van de verschillende wijken in Nijmegen:

Wijken in Nijmegen:
wijken in Nijmegen

De Gemeente Nijmegen heeft een uitgebreide beschrijving van de verschillende wijken in Nijmegen. Bekijk de voor en nadelen van een wijk goed, dit heeft namelijk invloed op o.a. de huurprijs van een woning. Uiteraard is het ook bepalend of u straks in een leuke, veilige wijk woont waar u zich thuis voelt.

Tips om goedkoop te huren in Nijmegen:

  Komt u net wat geld tekort om uw droomhuis te huren? U kunt er dan voor kiezen om snel en goedkoop geld te lenen!. Zo kunt u net dat beetje extra inkomen hebben om in uw droomhuis te wonen en zo inrichten zoals u wilt!

  Bekijk of u in aanmerking komt voor urgentie. Dit bent u wanneer er sprake is van sociale of medische urgentie of als u uw woning moest verlaten door sloop of renovatie werkzaamheden. Controleer dit bij de desbetreffende woningcorporatie.

  Huren via woningcorporaties is vaak stukken goedkoper dan via particulieren. Echter moet je hier wel vaak lang ingeschreven staan maar het is het proberen waard.

  Controleer of u huurtoeslag kunt krijgen.

  Een kraakpand behoort ook tot de mogelijkheden. Het is goedkoop, maar vaak wel tijdelijk.

  Controleer altijd of de verhuurder een rechtmatige prijs vraagt voor de woning of kamer. Dit is wettelijk bepaald doormiddel van een puntensysteem genaamd het woningwaarderingsstelsel.

  Plaats een zoekopdracht bij verschillende makelaars zodat u kunt vergelijken.

Nieuws over Nijmegen

XML error: Mismatched tag at line 6