Overzicht van Huren in Noord-Brabant

Op zoek naar een leuke huurwoning, studentenkamer of luxe appartement in Noord-Brabant? De huurprijzen rijzen de pan uit waardoor het soms onmogelijk is een leuke huurwoning te vinden. Daarom geven wij u overzicht in hoe u verstandig kunt huren zodat u toch voor niet te veel geld een leuke woning kunt betreden. Daarnaast geven wij je een helder overzicht van verschillende relevante aanbieders en makelaars in Noord-Brabant.

Huren in Noord-Brabant:

Noord-Brabant is in gemiddelde mate verstedelijkt, de bevolkingsdichtheid (491/km) is vrijwel precies het landelijk gemiddelde (484/km). De verstedelijking is in het midden van de provincie het meest, waar de vlieger: Breda, Tilburg, Eindhoven en 's-Hertogenbosch zich bevindt, voor de rest is het een landelijke provincie. De provincie heeft bovendien haar landschappelijke waarden goed bewaard. Natuurschoon vindt men vooral in de nationale parken Loonse en Drunense Duinen, De Biesbosch en De Groote Peel, in het vennengebied Kampina bij Oisterwijk, het Grenspark De Zoom-Kalmthoutse Heide, en in de bosrijke omgeving van Breda.

De belangrijkste steden in Noord-Brabant zijn, in orde van grootte: Eindhoven (5e stad van Nederland, grootste stad van Noord-Brabant), Tilburg (6e stad van Nederland), beide gemeenten met meer dan 200.000 inwoners en dan Breda (9e gemeente van Nederland), evenals s-Hertogenbosch (21e gemeente van Nederland) ver boven de 100.000 inwoners. Na deze grote vier komt een vijftal steden met een inwonertal van 50.000 tot 100.000, in dalende volgorde: Helmond, Roosendaal, Oss, Bergen op Zoom en Oosterhout.

Al deze steden zijn ook toonaangevend geweest in de ontwikkeling van de Nederlandse industrie, en bevinden zich tevens in de "Brabantse Stedenrij", een combinatie van de Brabantse steden tezamen met randgemeenten. Onder planologen wordt dit gebied ook wel de Zandstad Brabant genoemd, als toespeling op de benaming Randstad voor het verstedelijkte westen van Nederland. In het gebied liggen onder meer nog vele kleinere steden zoals, Schijndel, Waalwijk, Boxtel, Oisterwijk, Vught, Geldrop, Etten-Leur, Uden, Veghel en Veldhoven, terwijl ook meer perifeer nog diverse plaatsen van meer dan 25.000 inwoners liggen, zoals Heusden, Deurne, Boxmeer en Werkendam.

De kracht en identiteit van Brabant ligt in de grote verscheidenheid van bebouwing en natuur. Steden, dorpen, buitengebied en natuur zijn op korte afstand van elkaar gelegen en over het algemeen vrij kleinschalig van aard. Daardoor ontstaat een mozaiek van functies.
nieuwbouw woning Noord-Brabant stadswoning in Noord-Brabant studentenkamer Noord-Brabant

Steden in Noord-Brabant:

Waar in Noord-Brabant wilt u gaan huren? De keuze in welke gemeente u wilt wonen is daarin erg belangrijk. Elke gemeente heeft zijn voor en nadelen, ook wat betreft de prijs! Wij hebben een overzicht gemaakt van de verschillende gemeenten in Noord-Brabant:

steden in Noord-Brabant:
Steden in Noord-Brabant

De Provincie Noord-Brabant heeft een uitgebreide beschrijving van de verschillende gemeentes in Noord-Brabant. Bekijk in welke gemeente u wilt en kunt wonen.

Tips om goedkoop te huren in Noord-Brabant:

  • Komt u net wat geld tekort om uw droomhuis te huren? U kunt er dan voor kiezen om snel en goedkoop geld te lenen!. Zo kunt u net dat beetje extra inkomen hebben om in uw droomhuis te wonen en zo inrichten zoals u wilt!

  • Bekijk of u in aanmerking komt voor urgentie. Dit bent u wanneer er sprake is van sociale of medische urgentie of als u uw woning moest verlaten door sloop of renovatie werkzaamheden. Controleer dit bij de desbetreffende woningcorporatie.

  • Huren via woningcorporaties is vaak stukken goedkoper dan via particulieren. Echter moet je hier wel vaak lang ingeschreven staan maar het is het proberen waard.

    Controleer of u huurtoeslag kunt krijgen.

  • Een kraakpand behoort ook tot de mogelijkheden. Het is goedkoop, maar vaak wel tijdelijk.

  • Controleer altijd of de verhuurder een rechtmatige prijs vraagt voor de woning of kamer. Dit is wettelijk bepaald doormiddel van een puntensysteem genaamd het woningwaarderingsstelsel.

  • Plaats een zoekopdracht bij verschillende makelaars zodat u kunt vergelijken.

Nieuws over Noord-Brabant

XML error: SYSTEM or PUBLIC, the URI is missing at line 1