Overzicht in Huren te Rotterdam

Op zoek naar een leuke huurwoning, studentenkamer of luxe appartement in Rotterdam? De huurprijzen rijzen de pan uit waardoor het soms onmogelijk is een leuke huurwoning te vinden. Daarom geven wij u overzicht in hoe u verstandig kunt huren zodat u toch voor niet te veel geld een leuke woning kunt betreden. Daarnaast geven wij je een helder overzicht van verschillende relevante aanbieders en makelaars in Rotterdam.

Huren in Rotterdam:

De Maas is Rotterdams levensader. Ideaal decor voor luxe hoogbouw die langs de oevers is verrezen. Ruime comfortabele stadsappartementen, vaak bewoond door drukbezette tweeverdieners. Zij genieten niet alleen van het royale uitzicht maar ook van de service: van klusjesdienst tot sauna en zwembad onder eigen dak.Karakteristieke panden van rond de vorige eeuwwisseling langs brede singels en lommerrijke lanen staan zij aan zij met strakke nieuwbouw.

In de compacte binnenstad kom je de hele wereld tegen. De woningkeuze is gevarieerd: een simpel appartement, een ruim herenhuis of een ultramoderne loft van een toonaangevende architect.

Wie de dagelijkse exotische hectiek van de binnenstad te veel van het goede vindt, kan kiezen voor de nieuwe wijken in het groen aan de randen van de stad. Rust en natuur reiken hier als het ware tot aan je voordeur, maar je zit ook in no time in het woelige stadshart. Want Rotterdam is trots op zijn fijnmazig openbaar vervoer. Tram, metro en bus brengen reizigers snel vanuit de uithoeken van de regio tot in het stadscentrum.

Wilt u een woning van een corporatie huren, dan hoeft u zich niet bij elke corporatie afzonderlijk in te schrijven. Door het aanvragen van een woonpas, kunt u reageren op het aanbod van alle Rotterdamse woningcorporaties. Het inschrijven en registreren van woningzoekenden is ondergebracht bij Woonnet Rijnmond.
luxe appartementen Rotterdam groene woningen in Rotterdam nieuwbouw woning Rotterdam

Wijken in Rotterdam:

Waar in Rotterdam wilt u gaan huren? De keuze in welke wijk u wilt wonen is daarin erg belangrijk. Elke wijk heeft zijn voor en nadelen, ook wat betreft de prijs! Wij hebben een overzicht gemaakt van de verschillende wijken in Rotterdam:

Wijken in Rotterdam:
wijken in Rotterdam

Lees meer over Rotterdam en Bekijk de E-flyers

Tips om goedkoop te huren in Rotterdam:

  Komt u net wat geld tekort om uw droomhuis te huren? U kunt er dan voor kiezen om snel en goedkoop geld te lenen!. Zo kunt u net dat beetje extra inkomen hebben om in uw droomhuis te wonen en zo inrichten zoals u wilt!

  Bekijk of u in aanmerking komt voor urgentie. Dit bent u wanneer er sprake is van sociale of medische urgentie of als u uw woning moest verlaten door sloop of renovatie werkzaamheden. Controleer dit bij de desbetreffende woningcorporatie.

  Huren via woningcorporaties is vaak stukken goedkoper dan via particulieren. Echter moet je hier wel vaak lang ingeschreven staan maar het is het proberen waard.

  Controleer of u huurtoeslag kunt krijgen.

  Een kraakpand behoort ook tot de mogelijkheden. Het is goedkoop, maar vaak wel tijdelijk.

  Controleer altijd of de verhuurder een rechtmatige prijs vraagt voor de woning of kamer. Dit is wettelijk bepaald doormiddel van een puntensysteem genaamd het woningwaarderingsstelsel.

  Plaats een zoekopdracht bij verschillende makelaars zodat u kunt vergelijken.

Nieuws over Rotterdam

XML error: Mismatched tag at line 6