Overzicht in Huren te Utrecht

Op zoek naar een leuke huurwoning, studentenkamer of luxe appartement in Utrecht? De huurprijzen rijzen de pan uit waardoor het soms onmogelijk is een leuke huurwoning te vinden. Daarom geven wij u overzicht in hoe u verstandig kunt huren zodat u toch voor niet te veel geld een leuke woning kunt betreden. Daarnaast geven wij je een helder overzicht van verschillende relevante aanbieders en makelaars in Utrecht.

Huren in Utrecht:

De afdeling Wonen van de gemeente maakt beleid op het terrein van jongeren- en studentenhuisvesting, wonen en zorg, woonruimteverdeling en het wonen in de wijken.

Dat doen ze samen met andere afdelingen van de gemeente Utrecht en verschillende marktpartijen daarbuiten, zoals Utrechtse corporaties, bewonersorganisaties en de Rijksoverheid (VROM).

De uitvoering van het woonruimteverdeelsysteem (de manier waarop woningen in Utrecht toegewezen worden) ligt in handen van WoningNet. De spelregels zijn vastgelegd in de Huisvestingsverordening van het Bestuur Regio Utrecht (BRU) en vastgesteld door de Raad van de gemeente Utrecht.
luxe appartementen utrecht groene woningen in utrecht nieuwbouw woning utrecht

Wijken in Utrecht:

Waar in Utrecht wilt u gaan huren? De keuze in welke wijk u wilt wonen is daarin erg belangrijk. Elke wijk heeft zijn voor en nadelen, ook wat betreft de prijs! Wij hebben een overzicht gemaakt van de verschillende wijken in Utrecht:

Wijken in Utrecht:
wijken in utrecht

De Gemeente Utrecht voert jaarlijks een wijkmonitor uit waarin u kunt lezen hoe de wijken er voor staan.

Tips om goedkoop te huren in Utrecht:

  Komt u net wat geld tekort om uw droomhuis te huren? U kunt er dan voor kiezen om snel en goedkoop geld te lenen!. Zo kunt u net dat beetje extra inkomen hebben om in uw droomhuis te wonen en zo inrichten zoals u wilt!

  Bekijk of u in aanmerking komt voor urgentie. Dit bent u wanneer er sprake is van sociale of medische urgentie of als u uw woning moest verlaten door sloop of renovatie werkzaamheden. Controleer dit bij de desbetreffende woningcorporatie.

  Huren via woningcorporaties is vaak stukken goedkoper dan via particulieren. Echter moet je hier wel vaak lang ingeschreven staan maar het is het proberen waard.

  Controleer of u huurtoeslag kunt krijgen.

  Een kraakpand behoort ook tot de mogelijkheden. Het is goedkoop, maar vaak wel tijdelijk.

  Controleer altijd of de verhuurder een rechtmatige prijs vraagt voor de woning of kamer. Dit is wettelijk bepaald doormiddel van een puntensysteem genaamd het woningwaarderingsstelsel.

  Plaats een zoekopdracht bij verschillende makelaars zodat u kunt vergelijken.

Nieuws over Utrecht

XML error: Mismatched tag at line 6