Overzicht van Huren in Zuid-Holland

Op zoek naar een leuke huurwoning, studentenkamer of luxe appartement in Zuid-Holland? De huurprijzen rijzen de pan uit waardoor het soms onmogelijk is een leuke huurwoning te vinden. Daarom geven wij u overzicht in hoe u verstandig kunt huren zodat u toch voor niet te veel geld een leuke woning kunt betreden. Daarnaast geven wij je een helder overzicht van verschillende relevante aanbieders en makelaars in Zuid-Holland.

Huren in Zuid-Holland:

Zuid-Holland is een provincie in het westen van Nederland aan de Noordzeekust. Het is een van de dichtstbevolkte en meest geindustrialiseerde gebieden ter wereld. De provincie meet 3403 vierkante km. Het aantal inwoners is 3.469.956 (31 augustus 2008), waarmee Zuid-Holland de bevolkingsrijkste provincie van Nederland is.

Zuid-Holland heeft naast vele grote steden ook de mogelijkheid om in een rustigere, landelijkere omgeving te wonen. Het meest verstedelijkte gebied wordt gevormd door de zuidelijke stedenring van de Randstad. Deze ring loopt vanaf Dordrecht via Rotterdam, Delft en Den Haag naar Leiden, en buigt via Alphen aan den Rijn en Gouda terug naar Rotterdam.

De belangrijkste steden zijn Den Haag (regeringsstad, internationaal gerechtshof) en de havenstad Rotterdam, waarvan het na de Tweede Wereldoorlog herbouwde centrum grotendeels zeer modern is. Rotterdam is de grootste stad van Zuid-Holland, Den Haag de een na grootste. Zoetermeer heeft in januari 2007 de derde plaats overgenomen van Dordrecht.

Het dichtstbevolkt zijn de gebieden rond Leiden, Den Haag, Rotterdam en Dordrecht. In de Bollenstreek, rond Alphen aan den Rijn en Gouda, ten zuiden van Zoetermeer en in het Westland is Zuid-Holland deels verstedelijkt. In het oostelijke gedeelte bevindt zich het grotendeels landelijke Groene Hart met grote plassengebieden in het noordoosten (Braassemermeer, Kagerplassen, Nieuwkoopse plassen, Reeuwijkse plassen). Meer naar het zuiden liggen twee uitgestrekte poldergebieden welke begrensd worden door grote rivieren. Tussen de Hollandse IJssel, de Lek en de provincie Utrecht ligt de Krimpenerwaard. Tussen de Lek, de Merwede en de Noord ligt de Alblasserwaard. Unieke natuurgebieden zijn de duinen, die zich langs de gehele kust uitstrekken en de Hollandse Biesbosch op het Eiland van Dordrecht. Noordwijk aan Zee en Scheveningen in Den Haag zijn de grootste badplaatsen.

Kortom er zijn vele verschillende mogelijkheden om in de provincie Zuid-Holland te wonen, van grote steden, aan de kust tot het platte westland.
nieuwbouw woning Zuid-Holland stadswoning in Zuid-Holland studentenkamer Zuid-Holland

Steden in Zuid-Holland:

Waar in Zuid-Holland wilt u gaan huren? De keuze in welke gemeente u wilt wonen is daarin erg belangrijk. Elke gemeente heeft zijn voor en nadelen, ook wat betreft de prijs! Wij hebben een overzicht gemaakt van de verschillende gemeenten in Zuid-Holland:

Steden in Zuid-Holland:
Steden in Zuid-Holland

De Provincie Zuid-Holland heeft een uitgebreide beschrijving van de verschillende gemeentes in Zuid-Holland. Bekijk in welke gemeente u wilt en kunt wonen.

Tips om goedkoop te huren in Zuid-Holland:

  • Komt u net wat geld tekort om uw droomhuis te huren? U kunt er dan voor kiezen om snel en goedkoop geld te lenen!. Zo kunt u net dat beetje extra inkomen hebben om in uw droomhuis te wonen en zo inrichten zoals u wilt!

  • Bekijk of u in aanmerking komt voor urgentie. Dit bent u wanneer er sprake is van sociale of medische urgentie of als u uw woning moest verlaten door sloop of renovatie werkzaamheden. Controleer dit bij de desbetreffende woningcorporatie.

  • Huren via woningcorporaties is vaak stukken goedkoper dan via particulieren. Echter moet je hier wel vaak lang ingeschreven staan maar het is het proberen waard.

    Controleer of u huurtoeslag kunt krijgen.

  • Een kraakpand behoort ook tot de mogelijkheden. Het is goedkoop, maar vaak wel tijdelijk.

  • Controleer altijd of de verhuurder een rechtmatige prijs vraagt voor de woning of kamer. Dit is wettelijk bepaald doormiddel van een puntensysteem genaamd het woningwaarderingsstelsel.

  • Plaats een zoekopdracht bij verschillende makelaars zodat u kunt vergelijken.

Nieuws over Zuid-Holland