Met je huis flirten ?

Hoef je eigenlijk niet zo nodig te verhuizen? Maar wil je gewoon weten wat je woning waard is? Dan is Flirten met je huis een goede optie.

Het fenomeen is in het leven geroepen door huizensite Moviq en bied een leuke nieuwe mogelijkheid in de woningmarkt. Wanneer je je huis te flirt zet op Moviq kunnen bezoekers een bod op je huis doen. Natuurlijk ben je op geen enkele manier verplicht om het daadwerkelijk te verkopen. Maar wie weet ontvang je wel dat droomaanbod! Uiteraard geldt voor de bieder ook dat hij niet vastzit aan zijn uitgebrachte bod.

Waar kan je "Huis Flirten" ?

Moviq.nl - de eerste aanbieder van het fenomeen huis flirten is Moviq.nl. Je moet je wel eerst aanmelden en je huis claimen, dit zal door hun gecontroleerd worden en vervolgens kan het flirten beginnen.
Moviq.nl

Brixter.nl - Een goede website waar je direct de waarde ziet van elk huis in Nederland, Brixter.nl. Hier kan je erg gemakkelijk zoeken op de waarde van je eigen huis en andere huizen in Nederland.

Brixter.nl


Video over flirten met je huis:

RTL reportage over Flirten met je huis:

Huren of kopen?

De voor en nadelen op een rijtje
Bent u er nog niet uit wat nu de juiste keuze is tussen huren of kopen? Om u hierin overzicht te bieden geven we de meest voorkomende voor en nadelen van een huurwoning en kooopwoning.

De voordelen van een huurwoning:
Korte opzegtermijn, verhuurder regelt groot onderhoud, Verhuurder betaalt deel verzekeringen/belasting, U ontvangt eventueel huursubsidie.

De nadelen van een huurwoning:
Het huis wordt geen eigendom, elk jaar huurverhoging, geen opbouw van bezit, daardoor geen vorming van vermogen, de uitvoering is vaak standaard en niet naar eigen wens.

De voordelen van een koopwoning:
Het huis is eigendom, door uw huis bouwt u vermogen op, verbouwen of veranderen kan naar eigen wens, kopen is op de lange duur voordeliger.

De nadelen van een koopwoning:
U moet als eigenaar zelf (groot) onderhoud regelen en betalen, onzekerheid over de toekomstige waarde van uw huis, eigenwoningforfait telt mee voor inkomstenbelasting, onzekerheid over uw inkomen en onzekerheid over de woonlasten, met kopen bent u meer gebonden.